Zeleninový koláč se žampiony
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 75mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 75mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 155gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, 125 g másla, 3 lžic vody, jednoho vejce a špetky soli vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie, dáme do chladničky na 30 minut.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, okraje zdvihneme. Pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 3Oloupanou, nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 30g rozehřátého másla, přidáme očištěné žampiony, citronovou šťávu a chvíli podusíme. Vmícháme hrášek a oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, směs urovnáme na předpečený korpus.
- 4Rozšleháme mléko se smetanou, třemi vejci, nasekanou petrželkou, solí, muškátem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na koláč a pečeme asi 45 minut při 150 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.