Zeleninový košíček se sýrem a liškovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 50gramůCuketa
- 50gramůLilek
- 50gramůRajčata
- 40gramůPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůSýr Čedar
- 100gramůCibule
- 80gramůLišky čerstvé
- 1gramMuškátový květ
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a překrojíme napůl. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a zbytek nakrájíme na proužky, kulaté formičky vymažeme máslem, po obvodu vyskládáme zeleninu, posypeme posekanou petrželkou, vejce rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přidáme muškát a vlijeme do formiček asi tak do poloviny, formičky vložíme na vyšší plech, podlijeme vodou, aby voda sahala do poloviny formiček, a v této vodní lázni pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme z formiček, posypeme čedarem a vrátíme na pět minut do trouby, aby se sýr trochu zapekl.
- 2V rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme drobně nakrájenou bílou cibuli, osmahneme, přidáme nakrájené lišky a společně smažíme dohněda. Přilijeme řidší smetanu, trochu vody, osolíme a dusíme, až se tekutina z části vyvaří a omáčka zhoustne.
- 3Zeleninové košíčky upravíme na talířky a doplníme liškovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.