Zeleninový krém
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 1šálekSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 500gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu a brambory očistíme, podle druhu oškrabeme nebo oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Na rozehřátém oleji vše opečeme. Přilijeme polovinu vývaru, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a přikryté zvolna doměkka vaříme asi 25 minut.
- 3Zeleninu rozmixujeme( nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci), rozmícháme ve zbylém vývaru a přivedeme opět k varu. Podle potřeby můžeme ještě přidat vodu, aby polévka měla hustotu, jakou si přejeme.
- 4Polévku podle chuti ještě osolíme, opepříme. Zjemníme jí smetanou a podáváme posypanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.