Zeleninový krém se smetanou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve nakrájíme mrkev, celer, petržel, brambory a cibuli na malé kousky.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpustíme máslo a přidáme cibuli.
  • 3
    Když má cibule zlatou barvu přidáme k ní zbylou nakrájenou zeleninu, hladkou mouku, sůl, pepř, bujón a vodu. Vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny.
  • 4
    Když máme polévku hotovou, rozmixujeme ji se smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.