Zeleninový kuskus
20 min.
Ingredience
- 300gramůKuskus
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůHrachové lusky
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaHarissa pasta
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuskus vsypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přesypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a kuskus necháme 10 minut stát.
- 2V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a necháme zvolna zesklovatět. Okořeníme harissou, přidáme nakrájenou papriku a překrájené hrachové lusky. Vše podusíme asi 2 minuty.
- 3Měkký kuskus v míse zakapeme olivovým olejem a načechráme vidličkou. Vsypeme do pánve k zelenině, promícháme a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.