Zeleninový nákyp s bramborovým pyré
80 min.
Ingredience
- 400gramůBrokolice
- 1špetkaSůl
- 250gramůRajčata
- 800gramůBrambory
- 1lžíceOlej rostlinný
- 120mililitrůMléko odtučněné
- 500gramůKvěták
- 100gramůSýr Romadur 40%
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř cayenský
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák s brokolicí omyjeme a rozdělíme na růžičky. Košťál brokolice oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Ve vroucí osolené vodě povaříme 5 minut růžičky květáku, přidáme brokolici a necháme vařit ještě 3 minuty. Potom vodu slijeme, květák s brokolicí zchladíme studenou vodou, necháme okapat.
- 3Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou a krátce necháme působit. Zchladíme studenou vodou a oloupeme. Dužinu rozčtvrtíme, zbavíme semínek a zbytků po stopkách. Plochou zapékací mísu vymastíme a na dno rozdělíme zeleninu.
- 4Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na stejně velké kousky. Vaříme je v dostatečném množství osolené vody a při mírné teplotě 20 minut.
- 5Sýr nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mléko, kávovou smetanu a vejce rozšleháme, přimícháme sýr. Výrazně okořeníme solí, cayenským pepřem a muškátovým oříškem a přelijeme zeleninu.
- 6Mísu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 20 minut. Brambory slijeme, prolisujeme lisem na brambory a podáváme s nákypem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.