Zeleninový nákyp s bramborovým pyré

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák s brokolicí omyjeme a rozdělíme na růžičky. Košťál brokolice oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Ve vroucí osolené vodě povaříme 5 minut růžičky květáku, přidáme brokolici a necháme vařit ještě 3 minuty. Potom vodu slijeme, květák s brokolicí zchladíme studenou vodou, necháme okapat.
  • 3
    Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou a krátce necháme působit. Zchladíme studenou vodou a oloupeme. Dužinu rozčtvrtíme, zbavíme semínek a zbytků po stopkách. Plochou zapékací mísu vymastíme a na dno rozdělíme zeleninu.
  • 4
    Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na stejně velké kousky. Vaříme je v dostatečném množství osolené vody a při mírné teplotě 20 minut.
  • 5
    Sýr nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mléko, kávovou smetanu a vejce rozšleháme, přimícháme sýr. Výrazně okořeníme solí, cayenským pepřem a muškátovým oříškem a přelijeme zeleninu.
  • 6
    Mísu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 20 minut. Brambory slijeme, prolisujeme lisem na brambory a podáváme s nákypem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.