Zeleninový nákyp s mořským jazykem

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky mořského jazyka omyjeme a osušíme. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Odkrojíme stopku cuket, z papriky vykrojíme jádřinec a odstraníme bílou vnitřní dužinu. Připravenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme,zbavíme semínek a pokrájíme dužinu na kostičky. Oloupeme česnek a šalotku, omyjeme a odděleně nasekáme. Opereme bazalku a natrháme lístky na kousky.
  • 2
    Dáme do mísy polovinu rajčat, přidáme nasekaný česnek, lžíci oleje a trochu natrhaných lístků bazalky. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Nalijeme do pánve zbývající olej, přidáme nasekanou šalotku a osmažíme, aby nezhnědla. Přidáme na kostičky pokrájenou papriku a cukety. Vše 2-3 minuty smažíme. Směs osolíme, opepříme a za občasného zamíchání necháme 4-5 minut na sporáku. Přidáme zbývající rajčata, vše posypeme zbývající bazalkou a dáme do mísy.
  • 3
    Máslem vymažeme 4 formičky, do kterých vložíme pokrájené plátky mírně osoleného mořského jazyka. Do mísy s osmaženou zeleninou přidáme pokrájené ocásky garnátů a vše důkladně promícháme. Do formiček rozdělíme maso z mořského jazyka, směs z mísy a v troubě předehřáté na 180°C vše 8-10 minut povaříme ve vodní lázni. Po vytažení z trouby necháme hotový předkrm 10 minut odstát. Vyklopíme na servírovací mísu. Podáváme s horkými rajčaty s bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.