Zeleninový nákyp s rýží

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný chřest a květák krátce ovaříme v osolené vodě. Očištěné, nakrájené houby podusíme na oleji a propláchnutou rýži udusíme do poloměkka.
  • 2
    Rýži promícháme se žloutky a nastrouhaným sýrem, přidáme jemně nasekanou šunku, nadrobno nakrájenou zeleninu, podušené houby a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Hmotu vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
  • 4
    Nákyp podáváme politý máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.