Zeleninový nákyp s rýží
75 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 250gramůChřest bílý
- 100gramůHouby čerstvé
- 100gramůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 250gramůKvěták
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest a květák krátce ovaříme v osolené vodě. Očištěné, nakrájené houby podusíme na oleji a propláchnutou rýži udusíme do poloměkka.
- 2Rýži promícháme se žloutky a nastrouhaným sýrem, přidáme jemně nasekanou šunku, nadrobno nakrájenou zeleninu, podušené houby a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Hmotu vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- 4Nákyp podáváme politý máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.