Zeleninový řízek
50 min.
Ingredience
- 1000gramůZelenina kořenová
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSůl
- 120gramůVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůStrouhanka
- 1gramPepř černý mletý
- 0,5gramMuškátový oříšek
- 80mililitrůMléko polotučné
- 200gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
969 mg
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a s trochou vody udusíme pod poklicí téměř doměkka.
- 2Potom zeleninu umeleme nebo rozkrájíme na drobno, přidáme sůl, vejce, mouku, strouhanku, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme ploché oválné nebo obdélníkové řízky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- 4Nakonec řízky zvolna usmažíme do zlatavé barvy.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.