Zeleninový řízek

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
969 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a s trochou vody udusíme pod poklicí téměř doměkka.
  • 2
    Potom zeleninu umeleme nebo rozkrájíme na drobno, přidáme sůl, vejce, mouku, strouhanku, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme ploché oválné nebo obdélníkové řízky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
  • 4
    Nakonec řízky zvolna usmažíme do zlatavé barvy.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.