Zeleninový salát s bulgurem
15 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 1kilogramRajčata
- 4kusyCibulka jarní
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstMáta
- 1decilitrCitronová šťáva
- 7lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
14 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Bulgur důkladně propláchneme ve studené vodě a namočíme do vody vroucí, aby změkl.
- 2Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Omytou cibulku i s natí, mátu a petrželku jemně nasekáme. V misce metlou sešleháme citronovou šťávu a olej.
- 3Všechnu zeleninu dáme do mísy a přidáme vychladlý, okapaný měkký bulgur a zálivku, podle chuti opepříme a osolíme, a potom důkladně promícháme.
- 4Do servírovací mísy dáme po stranách omyté a okapané listy zeleného salátu a přidáme zeleninu s bulgurem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.