Zeleninový salát s chlebovými krutony
20 min.
Ingredience
- 6krajícůChléb konzumní
- 1kusOkurka salátová
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Starší chléb namočíme do vody, pak jej vymačkáme a natrháme na kousky. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a kousky chleba na něm prudce opečeme.
- 2Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Okurku a omytá rajčata nakrájíme nadrobno.
- 3Připravenou zeleninu v míse smícháme s olivovým olejem a octem, opepříme a osolíme, pak přisypeme opečené kousky chleba a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.