Zeleninový salát se šťovíkovou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šťovíková omáčka: Šťovík rozmixujeme se lžící vývaru na kaši a ochutíme solí a pepřem. Zbytek vývaru promícháme s pomerančovou šťávou, nasekanou šalotkou, koriandrem, bobkovým listem a vaříme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Vychladlou tekutinu přepasírujeme do mísy s rozšlehanými žloutky, a tu potom dáme do vodní lázně. Mícháme do zhoustnutí omáčky v míse.
  • 2
    Bílý i zelený chřest oloupeme, nakrájíme ho na špalíčky a uvaříme v osolené vodě se 2 lžičkami cukru. Uvařený chřest necháme okapat na sítku a potom ho zlehka orestujeme v olivovém oleji společně s tymiánem, utřeným česnekem, solí, pepřem a lžičkou cukru do zlatohněda. Troubu předehřejme na 180°C. Orestovaný chřest narovnáme do máslem vymazaného pekáče a pečeme asi 10 minut. Pečený chřest podáváme teplý, politý šťovíkovou omáčkou.
  • 3
    Omáčkou poléváme pečený chřest těsně před podáváním, protože rychle ztrácí barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.