Zeleninový salát sterilizovaný

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme nálev: V kastrůlku přivedeme k varu vodu, ocet, cukr, sůl, bobkový list, celý pepř a nové koření. Poté na mírném ohni povaříme 8-10 minut. Stáhneme ze sporáku a necháme trochu vychladnout.
  • 2
    Celer a mrkev očistíme, celer nakrájíme na tenké a krátké nudlička a mrkev na tenká kolečka. Zelenou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme stejně jako celer. Hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    V hrnci přivedeme osolenou vodu s octem k bodu varu. Snížíme oheň a do vroucí vody vložíme nakrájené papriky, celer, mrkev a hříbky. Promícháme a všechnu zeleninu povaříme přibližně 10 minut. Hrnec se zeleninou stáhneme ze sporáku, scedíme a zeleninou naplníme sklenice. Poté je zalijeme teplým nálevem a víčky uzavřeme.
  • 4
    Naplněné sklenice naskládáme do sterilizačního hrnce a při 90 stupňové teplotě vaříme 20 minut.
  • 5
    Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.