Zeleninový salát sterilizovaný
60 min.
Ingredience
- 500gramůCeler bulvový
- 4kusyPaprika zelená
- 3kusyPaprika červená
- 3kusyMrkev kořen
- 100gramůHříbky čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2mililitryOcet kvasný lihový
- Nálev
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 3lžíceCukr krupice
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyBobkový list
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme nálev: V kastrůlku přivedeme k varu vodu, ocet, cukr, sůl, bobkový list, celý pepř a nové koření. Poté na mírném ohni povaříme 8-10 minut. Stáhneme ze sporáku a necháme trochu vychladnout.
- 2Celer a mrkev očistíme, celer nakrájíme na tenké a krátké nudlička a mrkev na tenká kolečka. Zelenou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme stejně jako celer. Hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
- 3V hrnci přivedeme osolenou vodu s octem k bodu varu. Snížíme oheň a do vroucí vody vložíme nakrájené papriky, celer, mrkev a hříbky. Promícháme a všechnu zeleninu povaříme přibližně 10 minut. Hrnec se zeleninou stáhneme ze sporáku, scedíme a zeleninou naplníme sklenice. Poté je zalijeme teplým nálevem a víčky uzavřeme.
- 4Naplněné sklenice naskládáme do sterilizačního hrnce a při 90 stupňové teplotě vaříme 20 minut.
- 5Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.