Zeleninový vývar s estragonem

110 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
150 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli šalotku, mrkev, řapík celeru a kořen fenyklu kuchyňsky očistíme, nakrájíme na drobné, stejně velké kousky. Česnek utřeme. Všechnu připravenou zeleninu vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme 2 litry vody, vsypeme hrst petrželové a hrst estragonové natě nasekané nadrobno, 1 bobkový list. Vývar přivedeme k varu, vývar vaříme asi 45 minut přiklopený pokličkou. Během varu sbíráme z povrchu vývaru pěnu lžící nebo děrovanou naběračkou. Vařený vývar necháme vychladnout, poté ho zcedíme přez cedník, který jsme vyložili ubrouskem. Zeleninu a bylinky, které zachytíme cedníkem, při dalším použití vývaru již nepoužijeme. Jestliže při zpracování vývaru část vývaru zbyde, můžeme ho uchovávat v chladničce v uzavřených nádobách (například v zavařovacích sklenicích) až 3 dny. Tento zeleninový vývar můžeme uchovat v mrazáku (v uzavřených nádobách) až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.