Zeleninový vývar s estragonem
110 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1stroužekČesnek
- 1kusBobkový list
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstEstragon
- 2litryVoda pitná
- 1kusPepř černý celý
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
150 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli šalotku, mrkev, řapík celeru a kořen fenyklu kuchyňsky očistíme, nakrájíme na drobné, stejně velké kousky. Česnek utřeme. Všechnu připravenou zeleninu vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme 2 litry vody, vsypeme hrst petrželové a hrst estragonové natě nasekané nadrobno, 1 bobkový list. Vývar přivedeme k varu, vývar vaříme asi 45 minut přiklopený pokličkou. Během varu sbíráme z povrchu vývaru pěnu lžící nebo děrovanou naběračkou. Vařený vývar necháme vychladnout, poté ho zcedíme přez cedník, který jsme vyložili ubrouskem. Zeleninu a bylinky, které zachytíme cedníkem, při dalším použití vývaru již nepoužijeme. Jestliže při zpracování vývaru část vývaru zbyde, můžeme ho uchovávat v chladničce v uzavřených nádobách (například v zavařovacích sklenicích) až 3 dny. Tento zeleninový vývar můžeme uchovat v mrazáku (v uzavřených nádobách) až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.