Zeleninový vývar s fazolemi

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme na 15 minut do teplé vody.
  • 2
    Mezitím si dáme uvařit na 20 minut čočku s 475 ml vody.
  • 3
    Houby slijeme, nakrájíme na malé kousky a odložíme starnou. Vodu ve které se houby máčely uchováme.
  • 4
    Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 5
    Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji, osmažíme na kousky nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, petržel a špetku chilli. Až je zelenina měkká, zalijeme ji vývarem a vodou z hub.
  • 6
    Uvedeme do varu, přidáme fazole a čočku a podle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme takto vařit 20 minut
  • 7
    Na konec přidáme těstoviny a houby. Opět uvedeme do varu a vaříme 7 minut.
  • 8
    Polévku dle chuti dokořeníme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme petrželku a strouhaný sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.