Zeleninový vývar se sušenými houbami
50 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Houby necháme chvíli namáčet ve vodě, poté scedíme, necháme okapat a vodu zachytíme. Všechnu zeleninu nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme máslo a houby i se zeleninou na něm podusíme. Tekutinu z hub doplníme vodou na množství 3/4 l a přilijeme do hrnce. Ochutíme solí a pepřem a cca 30 minut povaříme.
- 3Vývar použijeme jako základ do omáček a polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.