Zeleninový vývar se sušenými houbami

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby necháme chvíli namáčet ve vodě, poté scedíme, necháme okapat a vodu zachytíme. Všechnu zeleninu nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpálíme máslo a houby i se zeleninou na něm podusíme. Tekutinu z hub doplníme vodou na množství 3/4 l a přilijeme do hrnce. Ochutíme solí a pepřem a cca 30 minut povaříme.
  • 3
    Vývar použijeme jako základ do omáček a polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.