Zeleniová pizza s houbami
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 35lžicOlej olivový
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 120gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceOregano sušené
- 1kusPaprika zelená
- 10kusůRajčata
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusCeler řapíkatý
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 35mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1474 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
89 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Korpus pizzy potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.
- 7Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm orestujeme, postupně přidáváme na plátky nakrájené houby, papriku a řapíkatý celer.
- 8Takto připravenou směsí potřeme korpus pizzy a navrch rozložíme na půlku překrojená cherry rajčátka a posypeme nastrouhaným ementálem a oreganem.
- 9Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.