Zeleniová pizza s houbami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1474 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
89 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu [20279]:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  • 6
    Korpus pizzy potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.
  • 7
    Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm orestujeme, postupně přidáváme na plátky nakrájené houby, papriku a řapíkatý celer.
  • 8
    Takto připravenou směsí potřeme korpus pizzy a navrch rozložíme na půlku překrojená cherry rajčátka a posypeme nastrouhaným ementálem a oreganem.
  • 9
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.