Zelený chřest s parmskou šunkou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
522 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, očistíme, spodní část stonků oloupeme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní chřest, špetku cukru, máslo a povaříme 15 minut.
  • 2
    Po uvaření chřest scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do každého plátku parmské šunky zavineme 2 stonky chřestu a upravíme na mělkou servírovací mísu.
  • 3
    Pažitku omyjeme, najemno nasekáme a vložíme do misky. Přidáme med, olej, balsamico a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Takto připravenou zálivkou přelijeme šunkové závitky s chřestem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.