Zelený chřest v máslové omáčce sypaný parmezánem
70 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1kostkaCukr kostkový
- 250gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
574 mg
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě s kostkou cukru uvaříme očištěný zelený chřest. V hrnci si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme chřestovým vývarem. Uvařený chřest vložíme do hrnce k jíšce s vývarem a na mírném plameni necháme vařit 20 minut, aby se mouka řádně rozvařila. Okořeníme pepřem, solí a lžičkou citrónové šťávy a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Hotové jídlo sypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.