Zelený salát s ančovičkami a vejci
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 2kusySalát hlávkový
- 2kusyČekanka
- 4kusyRajčata
- 2lžíceKapary
- 8kusůAnčovička - filety
- 60gramůSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a nakrájíme na čtvrtky. Opraný hlávkový salát a čekanku rozdělíme na jednotlivé listy, podélně rozkrojíme cherry rajčata, nakládané kapary nahrubo posekáme, napříč rozpůlíme 8 ančoviček. Dále na hrubém struhadle nastrouháme sýr parmezán, nasekáme petrželovou nať a umeleme pepř.
- 2Na servírovací talíře rozložíme střídavě vždy 4 salátové a 4 čekankové listy špičkou ven. Na dva protilehlé salátové listy položíme čtvrtky vejce, na druhé dva po půlce ančovičky, čekankové listy posypeme sekanými kapary. Do středu talířů položíme dvě půlky rajčátek a čtvrtku vejce se dvěma půlkami ančoviček, vše podle chuti osolíme a opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem a citronovou šťávou.
- 3Salát pak servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.