Zelený salát s ančovičkami a vejci

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a nakrájíme na čtvrtky. Opraný hlávkový salát a čekanku rozdělíme na jednotlivé listy, podélně rozkrojíme cherry rajčata, nakládané kapary nahrubo posekáme, napříč rozpůlíme 8 ančoviček. Dále na hrubém struhadle nastrouháme sýr parmezán, nasekáme petrželovou nať a umeleme pepř.
  • 2
    Na servírovací talíře rozložíme střídavě vždy 4 salátové a 4 čekankové listy špičkou ven. Na dva protilehlé salátové listy položíme čtvrtky vejce, na druhé dva po půlce ančovičky, čekankové listy posypeme sekanými kapary. Do středu talířů položíme dvě půlky rajčátek a čtvrtku vejce se dvěma půlkami ančoviček, vše podle chuti osolíme a opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem a citronovou šťávou.
  • 3
    Salát pak servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.