Zelí dušené moravské

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zelí rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme kmín, nasekanou cibuli a vaříme do měkka.
  • 2
    Mezitím na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme postupně vodou ze zelí a vymícháme dohladka. Přidáme k téměř měkkému zelí, okyselíme a dovaříme. Na závěr přidáme nastrouhaný syrový brambor a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.