Zelí dušené moravské
45 min.
Ingredience
- Na jíšku
- 1kusBrambory
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSádlo škvařené
- 0,5kusCibule
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme kmín, nasekanou cibuli a vaříme do měkka.
- 2Mezitím na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme postupně vodou ze zelí a vymícháme dohladka. Přidáme k téměř měkkému zelí, okyselíme a dovaříme. Na závěr přidáme nastrouhaný syrový brambor a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.