Zelí dušené s kuřecím masem
70 min.
Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůKuřecí prsa
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžíceKečup jemný
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme a polovinu vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla.
- 2Na zbylém másle osmahneme omyté, na kousky nakrájené maso, oloupanou, nasekanou cibuli, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev a jemný kečup.
- 3Na vrstvu zelí rozprostřeme vrstvu masa, cibule, mrkve, propláchnuté rýže a nakonec navrstvíme zbylé zelí. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem. Zvolna dusíme, ale nemícháme, aby vrstvy zůstaly neporušené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.