Zelí Kološvár
90 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 500gramůZelí kysané
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 6gramůPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůKlobása debrecínská
- 200gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme kysané zelí a zakryté pozvolna necháme dusit do poloměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Vepřové plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme.
- 2Do máslem vymazaného pekáče dáme vrstvu zelí, na něj přijdou plátky osolených vajec a klobásy, další vrstvou je dušená osolená rýže a znovu vrstva zelí. Jako poslední rozložíme vepřové plátky, zalijeme smetanou a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 9. 2017
Zelí Kološvár
Moc dobré jídlo.