Zelí s rýží a houbami
80 min.
Ingredience
- 750gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůRýže loupaná
- 1hrstHouby sušené
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Vyjmeme a po okapání nasekáme na nudličky. Předem namočené houby chvíli povaříme. Propláchnutou rýži podusíme na oleji na cibulce. Vše smícháme v míse a přidáme nasekaná uvařená vejce, žloutky ušlehané v části smetany, sůl a pepř. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme zbylou smetanou. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.