Zelí s rýží a houbami

80 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
38 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Vyjmeme a po okapání nasekáme na nudličky. Předem namočené houby chvíli povaříme. Propláchnutou rýži podusíme na oleji na cibulce. Vše smícháme v míse a přidáme nasekaná uvařená vejce, žloutky ušlehané v části smetany, sůl a pepř. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme zbylou smetanou. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.