Zelí vhodné při zabíjačce
55 min.
Ingredience
- 0,5kilogramVepřová kýta
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 4kusyCibule
- 700gramůZelí kysané
- 10gramůMajoránka
- 5stroužkůČesnek
- 10gramůMáta
- 5gramůJalovec
- 10gramůKmín celý
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1kusFeferony
- 1decilitrSlivovice
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme sádlo. Přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, přidáme jalovec, kmín, zalijeme vývarem z jaternic a dusíme doměkka asi 20 minut.
- 2Zelí scedíme, vylijeme ho do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, mátu, na kolečka nakrájenou feferonku, osolíme, opepříme, zalijeme slivovicí a ještě chvilku povaříme, asi 10 minut. Chvilku před dokončením vaření posypeme zelí majoránkou a dochutíme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.