Zelí zapečené s masem (podle M. D. Rettigové)
55 min.

Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 250gramůVepřové maso libové
- 250gramůMoravské uzené maso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí překrojíme, povaříme téměř do měkka a necháme okapat.
- 2Jemně nakrájenou cibuli podusíme na tuku, přidáme oboje namleté maso, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Poté odstavíme z ohně, přidáme vejce, polovinu jemně nasekaného zelí a dle potřeby zahustíme strouhankou.
- 3Zapékací mísu vymastíme, na dno dáme směs, poté vrstvu na proužky nakrájeného zelí a opět směs. Povrch zakapeme máslem a pečeme 30 minut.
- 4Pokrm můžeme vylepšit jemně nakrájeným uzeným masem, které smícháme s proužky zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.