Zelí zapečené s masem (podle M. D. Rettigové)

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zelí překrojíme, povaříme téměř do měkka a necháme okapat.
  • 2
    Jemně nakrájenou cibuli podusíme na tuku, přidáme oboje namleté maso, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Poté odstavíme z ohně, přidáme vejce, polovinu jemně nasekaného zelí a dle potřeby zahustíme strouhankou.
  • 3
    Zapékací mísu vymastíme, na dno dáme směs, poté vrstvu na proužky nakrájeného zelí a opět směs. Povrch zakapeme máslem a pečeme 30 minut.
  • 4
    Pokrm můžeme vylepšit jemně nakrájeným uzeným masem, které smícháme s proužky zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.