Zelná polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí překrájíme, propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka.
  • 2
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, kterou zamícháme do předvařeného zelí. Vše zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 3
    Potom přidáme předvařené brambory, uvaříme je doměkka, přilijeme mléko a polévku krátce povaříme.
  • 4
    Nakonec hotovou polévku dochutíme solí a povaříme.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 26. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Chutnala nám.