Zelná polévka s jablky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut.
  • 2
    Polévku osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme kmínem. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme do polévky. Jen krátce povaříme.
  • 3
    Polévku rozdělíme do 4 nahřáých talířů a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.