Zelná polévka s jablky
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůZelí kysané
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusJablka
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut.
- 2Polévku osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme kmínem. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme do polévky. Jen krátce povaříme.
- 3Polévku rozdělíme do 4 nahřáých talířů a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.