Zelná polévka s klobásou
80 min.
Ingredience
- 533gramůZelí kysané
- 67gramůTuk
- 7gramůHouby sušené
- 0,1gramBobkový list
- 0,7gramPepř černý mletý
- 33gramůVepřový bok uzený
- 13gramůSůl
- 13gramůPolévkové koření
- 30mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1600mililitrůVoda pitná
- 67gramůCibule
- 133gramůKlobása Dunajská
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 13gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí překrájíme, pokud je příliš kyselé, propláchneme je vodou a zalijeme vodou.
- 2K zelí přidáme jemně nakrájenou cibuli, na tuku osmaženou do růžova a zaprášíme mírně zpěněnou paprikou, opláchnuté a namočené houby nakrájené na menší kousky, mletý pepř, bobkový list a na malé kostičky nakrájený bůček. Vše vaříme asi půl hodiny.
- 3Částečně uvařené zelí zahustíme prosátou moukou, kterou jsme promíchali s dávkou smetany a trochou odvaru ze zelí.
- 4Přidáme česnek utřený se solí a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
- 5Klobásu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ke konci varu ji přidáme do polévky.
- 6Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.