Zelná polévka s klobásou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí překrájíme, pokud je příliš kyselé, propláchneme je vodou a zalijeme vodou.
  • 2
    K zelí přidáme jemně nakrájenou cibuli, na tuku osmaženou do růžova a zaprášíme mírně zpěněnou paprikou, opláchnuté a namočené houby nakrájené na menší kousky, mletý pepř, bobkový list a na malé kostičky nakrájený bůček. Vše vaříme asi půl hodiny.
  • 3
    Částečně uvařené zelí zahustíme prosátou moukou, kterou jsme promíchali s dávkou smetany a trochou odvaru ze zelí.
  • 4
    Přidáme česnek utřený se solí a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně půl hodiny.
  • 5
    Klobásu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ke konci varu ji přidáme do polévky.
  • 6
    Nakonec hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.