Zelná polévka s kroupami a bramborem
45 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůKroupy malé
- 200gramůBrambory
- 1200mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme, očištěné brambory pokrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme horkou vodou, metlou rozmícháme, přidáme zelí, kroupy, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Přisypeme brambory a dovaříme.
- 3Polévku dochutíme polévkovým kořením a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.