Zelná s jáhlami
50 min.
Ingredience
- 1250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3kusyHouby čerstvé
- 40gramůJáhly - loupané proso
- 40gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 1špetkaPetržel - nať
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z tuku a mouky si připravíme zlatavou jíšku, zředíme jí procezeným studeným vývarem, rozšleháme a dáme vařit.
- 2Přidáme na nudličky nakrájené zelí, očištěné, na plátky pokrájené houby a přebrané, spařené jáhly. Vše uvaříme doměkka.
- 3Hotovou polévku osolíme a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.