Zelňačka po židovsku
150 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí maso zadní
- 1kilogramKosti hovězí morkové
- 4litryVoda pitná
- 120gramůHusí sádlo
- 3kusyCibule
- 600gramůZelí kysané
- 500gramůBrambory
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1557 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
143 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme na malé kousky nakrájené maso, opečeme, posypeme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a vše vysypeme do vývaru. Zelí nakrájíme a také ho vložíme do vývaru, který vaříme přibližně 120 minut.
- 4Před dovařením dochutíme soli, pepřem, přidáme uvařené brambory a chvilku povaříme.
- 5Hotovou zelňačku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.