Zelňačka s klobásou a bramborami
60 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 4kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1gramBobkový list
- 1gramPepř černý celý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 250gramůKlobása Dunajská
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1kusBujón hovězí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůZelí kysané
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci dáme vařit vodu, do které nakrájíme brambory na malé kousky, osolíme a přidáme kmín. Vaříme zhruba 20 minut.
- 2Mezitím v menším hrnci dáme vařit zelí s bobkovým listem a kuličkovým pepřem. Vaříme také zhruba 20 minut, podle potřeby podléváme vodou.
- 3Než se zelí a brambory uvaří, nakrájíme klobásu na kolečka, cibulku najemno a v pánvi rozpálíme olej, cibulku na oleji zesklovatíme, poté přimícháme klobásu, přidáme trochu másla, zaprášíme paprikou a odstavíme.
- 4Uvařené brambory také odstavíme, ze zelí vyjmeme bobkový list a kuličky pepře, zelí přendáme do vody s bramborami.
- 5Vše přivedeme opět k varu a nakonec vmícháme i směs v pánvi.
- 6Polévku ochutíme bujónem, popřípadě solí, pepřem a nakonec zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
kuala
st 11. 6. 2014
Vyborna
Anonymní uživatel
ne 26. 8. 2018
Zelňačka s klobásou a bramborami
výborná .doma všem chutná