Zelňačka s klobásou a červenou paprikou
50 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 3lžičkyKmín celý
- 5gramůBobkový list
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 300gramůZelí kysané
- 300gramůKlobása - Čabajka
- 20gramůKopr
- 2špetkySůl
- 1lžičkaVegeta
- 200gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
51 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. Vložíme do teplé vody v hrnci, přidáme kmín, bobkový list a uvaříme brambory do měkka. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, za stálého míchání smažíme do zlatova. Posypeme mletou paprikou, zamícháme a zahustíme polévku. Přidáme zelí i s nálevem, na tenké plátky pokrájenou červenou paprikou. Nakonec do polévky dáme drobně nakrájenou klobásu, nasekaný kopr, promícháme, chvilku povaříme. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou a odstavíme ze sporáku.
- 2Do hotové polévky vlijeme zakysanou smetanu a promícháme. Podle porci polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.