Zelňačka s klobásou a vejcem
55 min.
Ingredience
- 200gramůZelí kysané
- 750mililitrůVoda pitná
- 200gramůBrambory
- 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůKlobása uzená
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyBobkový list
- 3gramyKmín drcený
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, klobásu na tenká kolečka.
- 2Do hrnce nasypeme slaninu, necháme ji rozškvařit, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme horkou vodou, přidáme zelí i s nálevem, bobkový list, sůl, pepř, kmín a ve smetaně rozkvedlané vejce. Povaříme asi 15 minut.
- 3V pánvi nasucho opražíme klobásu a spolu s bramborami ji přidáme do polévky, dovaříme, ochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.