Zelňačka s klobásou a vejcem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
129 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, klobásu na tenká kolečka.
  • 2
    Do hrnce nasypeme slaninu, necháme ji rozškvařit, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme horkou vodou, přidáme zelí i s nálevem, bobkový list, sůl, pepř, kmín a ve smetaně rozkvedlané vejce. Povaříme asi 15 minut.
  • 3
    V pánvi nasucho opražíme klobásu a spolu s bramborami ji přidáme do polévky, dovaříme, ochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.