Zelňačka s rýží
50 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 400gramůVepřová uzená plec
- 500gramůZelí kysané
- 2,5litryVoda pitná
- 60gramůRýže
- 1lžičkaVegeta
- 30gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm do zlatova cibuli. Přisypeme mraženou zeleninu, na malé kousky rozkrájené uzené maso, přidáme zelí i s nálevem. Zalijeme 5 dl vody a pod poklicí, za občasného promíchávání, dusíme 30 minut.
- 2Následně přilijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Pokračujeme dalších 10 - 15 minut ve vaření (až do uvaření rýže), poté stáhneme ze sporáku.
- 3Polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, vsypeme nasekanou petrželovou nať. Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.