Zelňačka s rýží

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm do zlatova cibuli. Přisypeme mraženou zeleninu, na malé kousky rozkrájené uzené maso, přidáme zelí i s nálevem. Zalijeme 5 dl vody a pod poklicí, za občasného promíchávání, dusíme 30 minut.
  • 2
    Následně přilijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Pokračujeme dalších 10 - 15 minut ve vaření (až do uvaření rýže), poté stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, vsypeme nasekanou petrželovou nať. Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.