Zelňačka slovenská
50 min.
Ingredience
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1200mililitrůVoda pitná
- 50gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůHalušky
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyMajoránka
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí zbavíme košťálu a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme zelí, osolíme, opepříme a povaříme patnáct minut. Ochutíme česnekem, majoránkou, přidáme drobnější halušky a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.