Zelňačka slovenská

50 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí zbavíme košťálu a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme zelí, osolíme, opepříme a povaříme patnáct minut. Ochutíme česnekem, majoránkou, přidáme drobnější halušky a dovaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.