Zelňačka ze sladkého zelí
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaMajoránka
- 200gramůAnglická slanina
- 350gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1,2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev na plátky. Čerstvé zelí očistíme, omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odkrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky. Zelí, brambory a mrkev dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř, bobkový list a pomalu vaříme 20 minut.
- 2Mezitím nakrájíme na kostičky oloupanou cibuli a anglickou slaninu. V pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme slaninu a usmažíme dozlatova. Nakonec přimícháme sladkou a pálivou papriku a hned vše vyklopíme do polévky. Omyjeme čerstvou majoránku, vodu setřepeme, lístky odrhneme a dáme do polévky, dochutíme solí, povaříme 1-2 minuty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.