Zelňačka ze sladkého zelí

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme, brambory pokrájíme na kostky, mrkev na plátky. Čerstvé zelí očistíme, omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odkrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky. Zelí, brambory a mrkev dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme sůl, pepř, bobkový list a pomalu vaříme 20 minut.
  • 2
    Mezitím nakrájíme na kostičky oloupanou cibuli a anglickou slaninu. V pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme slaninu a usmažíme dozlatova. Nakonec přimícháme sladkou a pálivou papriku a hned vše vyklopíme do polévky. Omyjeme čerstvou majoránku, vodu setřepeme, lístky odrhneme a dáme do polévky, dochutíme solí, povaříme 1-2 minuty a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.