Zelné knedlíky pro BBB dietu

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3073 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
8 g
Sacharidy
782 g
Vláknina
80 g
Cukr
683 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si datle, které vypeckujeme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zelné listy oddělíme, aby každý list zůstal neporušený. Na pánvi rozpálíme olivový olej a restujeme cibuli s česnekem. Až budou dozlatova, přidáme hovězí mleté maso, sůl a pepř. To bude asi po 5 minutách. Hovězí maso restujeme, dokud nebude napůl hotové, asi 15-20 minut. Sundáme ho z plamene a dáme stranou.
  • 2
    Mezitím přivedeme k varu hrnec vody. Vložíme zelné listy do vařící se vody a necháme je tam 3-5 minut, dokud listy nezměknou. Poznáme to i tak, že listy trochu zprůhlední. Vytáhneme je z vody a odložíme stranou.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180°C nebo na stupeň 4.
  • 4
    Doprostřed každého zelného listu klademe kopeček hovězí směsi a zabalíme jej. Pokud to bude zapotřebí, zajistíme je párátkem nebo přírodním provázkem. Zelné rolky vložíme na plech, pečeme 5-10 minut, a to proto, aby se maso dodělalo, ale hlavně, aby listy pustily přebytečnou vodu z vaření.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.