Zelné listy nadívané
45 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 60gramůCibule
- 300gramůRýže dušená
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůAnglická slanina
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Povadlé zelné listy odtrhneme, vybereme šest velkých zdravých listů, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, prorostlou slaninu na malé kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostičky slaniny, orestujeme, přisypeme pokrájené zelí a přidáme rýži promíchanou se strouhaným sýrem. Krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a tuto směs rovnoměrně rozdělíme na spařené listy, zabalíme je do závitků a omotáme obvazem. Provázek nepoužíváme, rozřízl by závitek. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme zvolna 10 minut. Závitky zbavíme obvazu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.