Zelné listy s rýžovou nádivkou
150 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 40gramůRýže loupaná
- 2000mililitrůHovězí vývar základní
- 800gramůTelecí maso přední
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 150gramůPórek
- 200gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůChléb konzumní
- 80gramůMrkev kořen
- 6gramůPetržel kudrnka
- 20mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme doměkka v 1 l vývaru.
- 2Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném oleji.
- 3Vařené maso pomeleme, smícháme s cibulí, střídkou chleba namočenou do vývaru, rýží, nasekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou.
- 4Zelí rozebereme na listy, vykrojíme tuhé části a spaříme 4 minuty ve vroucí vodě.
- 5Listy rozprostřeme na pracovní plochu, navrch dáme nádivku a pevně zarolujeme.
- 6Mrkev a pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- 7Zapékací mísu vyložíme slaninou, na ní dáme zeleninu a navrch zelné svitky.
- 8Obsah zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem. Vršek zakryjeme alobalem a dáme péct při 225 °C cca na 90 minut.
- 9Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.