Zelné listy s rýžovou nádivkou

150 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
44 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme doměkka v 1 l vývaru.
  • 2
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném oleji.
  • 3
    Vařené maso pomeleme, smícháme s cibulí, střídkou chleba namočenou do vývaru, rýží, nasekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou.
  • 4
    Zelí rozebereme na listy, vykrojíme tuhé části a spaříme 4 minuty ve vroucí vodě.
  • 5
    Listy rozprostřeme na pracovní plochu, navrch dáme nádivku a pevně zarolujeme.
  • 6
    Mrkev a pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  • 7
    Zapékací mísu vyložíme slaninou, na ní dáme zeleninu a navrch zelné svitky.
  • 8
    Obsah zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem. Vršek zakryjeme alobalem a dáme péct při 225 °C cca na 90 minut.
  • 9
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.