Zelné lívanečky
30 min.
Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
386 mg
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme, nadrobno nakrájíme a vysypeme do mísy.
- 2V mléce rozšleháme vejce, sůl, pepř,a kmín. Směs přilijeme k zelí a přidáme tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na lívance. Nakonec vmícháme rozetřený česnek.
- 3Na lívanečníku nebo na pánvi s trochou oleje pečeme z těsta lívanečky.
- 4Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.