Zelné šči
65 min.

Ingredience
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůČervená řepa
- 100gramůMrkev kořen
- 30gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 50gramůPórek
- 80gramůProtlak rajčatový
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1,25litryVoda pitná
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 60gramůMáslo čerstvé
- Na jíšku
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zelí zbavíme ovadlých a poškozených listů, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky. Cibuli, mrkev, petržel a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka, kopr a petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Na másle osmažíme zeleninu. Zelí vložíme do vroucí vody, přidáme zeleninu, sůl a vaříme 40 minut. Zhruba v polovině varu vmícháme do polévky světlou jíšku z másla a mouky, bobkový list, pepř a rajčatový protlak. Polévku zamícháme a dovaříme. Před podáváním vmícháme smetanu a bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.