Zelné závitky
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůKečup
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej stolní
- 80gramůSlanina vepřová
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
- 8plátkůŠunka dušená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky nakrájíme housku a zalijeme trochou vody.
- 2Necháme nabobtnat.
- 3Přidáme mleté maso, vejce, nasekaný špek, stroužky česneku, mletý pepř a sůl.
- 4Vše promícháme a z masové směsi tvoříme 8 stejných válečků.
- 5V horké vodě spaříme zelné listy a prostřední košťál vyřízneme. Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití.
- 6Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme kečup, 250ml vody, přidáme zeleninový bujon a promícháme.
- 7Vložíme do omáčky připravené závitky a 20 minut dusíme.
- 8Vyndáme závitky a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody.
- 9Povaříme krátce, podle chuti osladíme a přisolíme.
- 10Závitky vrátíme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.