Zelné závitky

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostičky nakrájíme housku a zalijeme trochou vody.
  • 2
    Necháme nabobtnat.
  • 3
    Přidáme mleté maso, vejce, nasekaný špek, stroužky česneku, mletý pepř a sůl.
  • 4
    Vše promícháme a z masové směsi tvoříme 8 stejných válečků.
  • 5
    V horké vodě spaříme zelné listy a prostřední košťál vyřízneme. Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití.
  • 6
    Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme kečup, 250ml vody, přidáme zeleninový bujon a promícháme.
  • 7
    Vložíme do omáčky připravené závitky a 20 minut dusíme.
  • 8
    Vyndáme závitky a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody.
  • 9
    Povaříme krátce, podle chuti osladíme a přisolíme.
  • 10
    Závitky vrátíme do omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.