Zelné závitky Kološvár
120 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůRýže dušená
- 3gramyMajoránka
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 200gramůKlobása uzená
- 150gramůSlanina vepřová
- 400gramůZelí kysané
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití.
- 2Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny.
- 3Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.