Zelné závitky Kološvár

120 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití.
  • 2
    Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny.
  • 3
    Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.