Zelné závitky po bulharsku
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůTuk
- 400gramůZelí kysané
- 1litrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOlej stolní
- 300gramůMaso mleté - mix
- 80gramůRýže dušená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 1hrstPetržel kudrnka
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži spaříme a podusíme na tuku, osolíme, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulkou a petrželkou, opepříme, osolíme, vmícháme připravenou rýži.
- 2Zelí opereme, jednotlivé listy spaříme. Na každý pak dáme lžíci náplně, svineme a urovnáme do vymaštěného pekáče, v němž jsme předem zpěnili cibulku.
- 3Kysané zelí překrájíme, promícháme s kysanou smetanou, rajčatovým protlakem, olejem a tímto zalijeme závitky. Pečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.