Zelné závitky po bulharsku

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži spaříme a podusíme na tuku, osolíme, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulkou a petrželkou, opepříme, osolíme, vmícháme připravenou rýži.
  • 2
    Zelí opereme, jednotlivé listy spaříme. Na každý pak dáme lžíci náplně, svineme a urovnáme do vymaštěného pekáče, v němž jsme předem zpěnili cibulku.
  • 3
    Kysané zelí překrájíme, promícháme s kysanou smetanou, rajčatovým protlakem, olejem a tímto zalijeme závitky. Pečeme v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.