Zelné závitky s balkánským sýrem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
53 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
14 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na jednotlivé listy rozdělíme zelí, které ponoříme na dvě minuty do osolené vařící vody, vyndáme a necháme okapat.
  • 2
    Uvaříme rýži ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka. Nastrouháme sýry.
  • 3
    Připravíme omáčku ze světlé jíšky z másla a mouky, do které přidáme mléko, rozmícháme a 10 minut povaříme.
  • 4
    Nakrájíme oloupanou cibuli a na dvou lžících oleje osmahneme. Přidáme mleté maso a osmažíme za občasného míchání.
  • 5
    Do masa zamícháme vařenou rýži, strouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl a pepř.
  • 6
    Náplň rozložíme na listy, listy svineme a zavážeme nití. Rozehřejeme ve větší pánvi dvě lžíce oleje, vložíme závitky a za občasného podlití vodou zakryté podusíme 40 minut na mírném ohni.
  • 7
    Sundáme nitě a naskládáme do vymazaného pekáče, posypeme balkánským sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a v horké troubě 20 minut zapékáme dozlatova.
  • 8
    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.