Zelné závitky s masem a kaštany
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové maso mleté
- 250gramůVodní kaštany v nálevu
- 1lžíceZázvor celý
- 2kusyCibulka jarní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceVoda pitná
- 1,5lžičkyChilli omáčka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceSolamyl
- Na zelí
- 1litrVoda pitná
- 500gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra.
- 2V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple.
- 3Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
- 4Závitky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.