Zelné závitky s mletým králičím masem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 50gramůTuk
- 300gramůKráličí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceVoda pitná
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme náplň: Mleté maso našleháme se 2 lžícemi vody, vložíme namočené vymačkané žemle, osolíme, opepříme, přidáme petrželku, vejce, drobně nakrájenou předem osmaženou cibulku, zahustíme strouhankou a vychladíme.
- 2Hlávkové zelí rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme vroucí vodou. Žebra na listech rozklepneme a naplníme je připravenou směsí. Svineme, převážeme nití a urovnáme na vymaštěný pekáč. Závitky na povrchu omastíme zbytkem tuku a během pečení podlijeme horkou vodou. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.