Zelné závitky s rýží a drůbežím masem
65 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 50gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 4kusyRajčata
- 50gramůRýže dušená
- 50gramůAnglická slanina
- 50gramůHouby sušené
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůDrůbeží maso
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme náplň: Rýži spaříme, osmahneme na tuku, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na kostičkách slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a podusíme. Když je maso měkké, pokrájíme ho na menší kousky a přidáme i se šťávou do rýže. Vmícháme dušené houby, nasekanou petrželku, vejce, osolíme, podle potřeby zahustíme strouhankou a dáme vychladit.
- 2Hlávku zelí rozebereme na listy a každý zvlášť spaříme. Na listech rozklepeme žebra a naplníme je připravenou směsí. Svineme, převážeme nití, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy a pečeme v troubě doměkka. Během pečení můžeme podlít vodou. Ozdobíme kolečky oloupaných rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.