Zelné závitky s rýží a drůbežím masem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme náplň: Rýži spaříme, osmahneme na tuku, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na kostičkách slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a podusíme. Když je maso měkké, pokrájíme ho na menší kousky a přidáme i se šťávou do rýže. Vmícháme dušené houby, nasekanou petrželku, vejce, osolíme, podle potřeby zahustíme strouhankou a dáme vychladit.
  • 2
    Hlávku zelí rozebereme na listy a každý zvlášť spaříme. Na listech rozklepeme žebra a naplníme je připravenou směsí. Svineme, převážeme nití, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy a pečeme v troubě doměkka. Během pečení můžeme podlít vodou. Ozdobíme kolečky oloupaných rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.